Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Afhængighed af spil er en sygdom
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Afhængighed af spil er en sygdom

 Besvar Besvar Side  <12
Forfatter
Besked
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 20 Jun 2018 kl. 06:48
Velkommen til, Cektos Handshake

Som du / I måske har bemærket, har jeg valgt at fjerne linket til klinikken. Ikke af ondskab, men fordi vi ikke ønsker gratis reklame for firmaer.

Medlemmer og andet godtfolk kan, såfremt de ønsker, vælge at søge på firmaet via en søgemaskine.

MVH

Pomse

Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 20 Jun 2018 kl. 15:28
Apropos..

Dette er ikke strengt 'on topic' angående afhængighed af spil, men har dog at gøre med vores måske forældede traditionelle skelnen mellem det fysiske og psykiske/sygdom eller ikke-sygdom. Kan læger ikke registrere fysiske skavanker, er der en tendens til ikke at ville anerkende patienters faktiske problemer som sygdom, men ofre patienterne til latterliggørelse med nedværdiende diagnoser som 'hysterisk' og 'hypokonder'.

Dette er hverken hensigtsmæssigt eller hensynsfuldt, når patienterne oplever deres problemer som ligeså reelle og smertefulde som fx en brækket arm.

Citater fra linket:

"Kronisk træthed, piskesmæld, fibromyalgi og andre lidelser, der ikke kan ses på et skanningsbillede eller i en blodprøve, udfordrer lægers gængse opfattelse af sygdomme som værende enten fysiske eller psykiske.

Tilbage i Freuds tid kaldte man patienterne hysterikere. I dag ved vi, at de virkelig lider. Deres fysiske nervesystem er på en eller anden måde kommet helt ud af balance..

Lidelserne kan hverken klassificeres som fysiske eller psykiske sygdomme.. De er multifaktorielle eller biopsykosociale. En biopsykosocial sygdom skyldes en kombination af biologiske, sociale og psykologiske faktorer.

Lægevidenskaben har siden det 17. århundrede skelnet mellem fysiske og psykiske sygdomme. Funktionelle lidelser passer ikke ind i sygdomsopdelingen - de er både fysiske og psykiske. Nervesystemet er overfølsomt hos patienter med funktionelle lidelser, lyder forskernes teori. Lidelserne kan ikke behandles medicinsk, men behandles bedst med en psykoterapeutisk tilgang."

(Der er meget mere..)

Funktionelle lidelser udfordrer lægevidenskabeligt paradigme | Videnskab.dk

Måske vi skulle skele mere til den østlige tankegang, der betragter mennesket som et holistisk hele (yin-yang) og behandler patienterne som sådan, og fokusere mindre på den traditionelle europæiske filosofiske dualistiske vanetænkning? Altså både-og i stedet for enten-eller.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar Side  <12
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.129 sekunder.