Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - 5 lande ønsker bagdøre
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

5 lande ønsker bagdøre

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 4363
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: 5 lande ønsker bagdøre
    Sendt: 05 Sep 2018 kl. 17:01
USA, Storbritannien, Canada, Australien og New Zeeland opfordrer teknologiselskaber til at indbygge 'bagdøre' i produkter der anvender kryptering, således myndighederne altid kan få afgang til lagret data på enhederne.

I første omgang er det tænkt som en frivillig aftale mellem selskaber og myndigheder, men opfyldes ønsket ikke, bliver der tale om sanktioner mod teknologiselskaberne.

Argumentationen for de fem lande er, at de frygter for den digitale økonomi, det sikre internet og for at beskytte kommercielle informationer og myndigheders informationer.

Personligt synes jeg ikke argumenterne holder. I den verden jeg lever i, er vi alle uskyldige til det modsatte er bevist. Hvis myndigheder mener der begås ulovligheder af et fåtal, må de undersøge trafikken for den part, de finder mistænkelig. Langt flertallet af internetbrugere anvender kommunikation over nettet på ganske legal vis. Nu skal vi så alle sidestilles med kriminelle.

Begynder i også at ane George Orwell's roman "1984"?

Artiklen er fra Digi.no
Til top
Netsurferen2 Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 26 Dec 2008
Sted: DK
Status: Offline
Point: 4460
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Netsurferen2 Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Sep 2018 kl. 12:18
hellere være åbent omkring dette, end de bare gør det i det skjulte

HUSK: den mest udbredte fejl er, fejl40 ;-)
Windows 7 Premium 64 bit
Kaspersky Free
Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 24063
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 06 Sep 2018 kl. 13:40
2 kommentarer:

At "hellere være åbent omkring dette, end de bare gør det i det skjulte", kan man vel ikke opponere imod. Det synes selvindlysende. På den anden side kan vi ikke vide, hvad der faktisk gøres i det skjulte. Det synes vel nøjagtigt ligeså indlysende, at hemmelige tjenester har hemmeligheder, der ikke tåler dagens lys. Så måske den såkaldte "åbenhed" blot er tomme ord, der skal overbevise naive sjæle om "de gode" tjenesters "gode" hensigter?

"at ane George Orwell's roman "1984"", har jeg gjort lige siden, jeg læste romanen og så filmen, og den anelse er kun blevet større med tiden. For os almindeligt dødelige er romanen en advarsel, men for ambitiøse magthavere en drejebog, ligesom "Fyrsten" af Macchiavelli.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.078 sekunder.