Nettips.dk Homepage
Forum Home Forum Home > Tips til... > Sikkerhed
  New Posts New Posts RSS Feed - Chrome OS enheders udløbsdato
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Chrome OS enheders udløbsdato

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Pomse View Drop Down
Staff
Staff
Avatar

Joined: 03 Maj 2015
Location: Odense
Status: Offline
Points: 4825
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pomse Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Chrome OS enheders udløbsdato
    Posted: 10 Sep 2019 at 14:47
Der er nok ikke mange der er vidende om dette, men alle Chrome OS-baserede enheder har en udløbsdato. Google's udgangspunkt er support i 6½ år. Derefter udrulles ikke længere sikkerhedsopdateringer til operativsystemet.

Som med andre enheder øges risikoen for forværring af sikkerheden, når enheder ikke længere modtager opdateringer. Men det specielle ved Chrome-enhederne er, at supportperiodens afslutning er indbygget på enhedernes bundkort.

Det er der blot ingen der fortæller dig, når du køber ...

Kilde: Digi.noEdited by Pomse - 10 Sep 2019 at 15:07
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2019 at 16:06
ifølge digi.no :
Værre hvis du køber Chromebook CB5-312T fra Acer, som i skrivende stund tilbydes fra £ 4.500. Her er krogen på døren allerede i september 2021, i knap to år.

hvis det samme er gældende herhjemme er chromebooken i mine øjne på kant med købeloven !
Back to Top
Pomse View Drop Down
Staff
Staff
Avatar

Joined: 03 Maj 2015
Location: Odense
Status: Offline
Points: 4825
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pomse Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2019 at 18:17
Det er samme retningslinjer der gør sig gældende i Danmark. Men selskaberne kan slippe afsted med deres "finte", fordi det installerede styresystem også virker efter supporten er ophørt.

Med den viden omkring den skjulte forældelse, bør man være forsigtig og se sig godt for. I så fald en sådan maskine er at finde i sit hjem, kan det, som beskrevet - være en god idé at installere Linux, som også nævnes i artiklen. Så kan den køre og modtage opdateringer, lige til maskinen af sig selv brænder af.

Den koster i øvrigt ikke €4500. Beløbet er norske kroner, hvilket i danske kroner svarer nogenlunde til 3800 kr.

Med den viden om Chromebook, ville jeg aldrig selv vælge en sådan computer.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2019 at 20:36
beløbet var angivet i pund, ikke euro
Back to Top
James Bond View Drop Down
Engageret
Engageret
Avatar

Joined: 15 Okt 2007
Location: Danmark
Status: Offline
Points: 439
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote James Bond Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2019 at 22:10
Ja jeg blev da også selv overrasket da det poppede op nede i hjørnet og advarede mig om at dette nu er den sidste automatiske opdatering til min chormebook som jeg er meget meget tilfreds med super lille smart sag. Så hvad gør man så.
Har været enorm sur over windows 7  ophører og tænkt pyt jeg har da min chromebook men halløj da blev jeg da godt nog r..rendt.
Men gad vide om man kan installere chromium på en chromebook for da tror jeg ikke der er nogen udløbs dato, men kan være at en her på nettips ved noget om det.
Jeg har chromium på en anden bærbar og på en stationær kører som smurt.
H.Jepsen
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.