Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Gammelt brød
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Gammelt brød

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Gammelt brød
    Sendt: 17 Jul 2018 kl. 17:06
Jeg har ikke tændt tv'et endnu, og ved derfor ikke, hvor meget tid TV2 ofrer på denne nyhed, men kan levende forestille mig, at den drukner i klogeågernes meninger om Trump og Putin. Så jeg citerer det væsenligste:

"Et hold arkæologer har fundet et forkullet fladbrød, der blev bagt, mindst 4000 år før landbruget opstod.

For 14.400 år siden blev et fladbrød bagt i det nordøstlige Jordan. Arkæologerne har studeret forkullede madrester i den gamle jæger-samler-boplads "Shubayqa1". De forkullede rester af brødet er de ældste, der nogensinde er fundet.

..nu ved vi med sikkerhed, at der blev lavet brødlignende produkter, længe før landbruget blev opfundet.. næste skridt for os er at undersøge, om den tidlige brødbagning på nogen måde påvirkede den efterfølgende dyrkning af korn, som landbruget førte med sig.

Ifølge arkæologerne kan det tidskrævende arbejde ved at fremstille brød med korn fra vilde kornsorter have inspireret datidens folk til at dyrke kornet selv.. det kan derfor have været en af drivkræfterne bag den kæmpe revolution i menneskehedens historie, som indførslen af landbruget var

Den undersøgte boplads består af to velbevarede stenbygninger. Vi kan se, at deres kost ændrede sig ret markant over tid.. Vi har tidligere fundet segl af flint og gruttesten i natufiske(*) udgravninger, og vi har derfor haft en mistanke om, at de var begyndt at udnytte planterne omkring dem på en mere effektiv måde." 

*(Natufisk kultur - Wikipedia) Bl.a: "Der er natufiske steder, hvor man har fundet nogle af de tidligste arkæologiske beviser på domesticering af hunden. På fundstedet Ain Mallaha i Israel, dateret to 12.000 f.Kr., blev resterne af en ældre menneske og en fire til fem måneder gamle hvalp fundet begravet sammen. På et andet natufisk fundsted, Hayonim-hulen, blev fundet mennesker begravet med to dyr af hundefamilien"

Danske arkæologer finder 14.400 år gammelt brød - TV 2


Redigeret af Prutterhunden - 17 Jul 2018 kl. 17:18
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.234 sekunder.