Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > It-nyheder
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Go home enheder
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Go home enheder

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Go home enheder
    Sendt: 09 Dec 2019 kl. 15:58
Mobil.nu fyrer uden at rødme en i mine øjne himmelråbende overfladisk artikel af med bl.a. disse ord: "Udbredelsen af smart hjem enheder i de nordiske lande er forbløffende lav - det skyldes at produkterne ikke er simple nok for forbrugerne, lyder det".

I linket står (citat): "Tallene er overraskende og i rapporten vurderes årsagen til den lave gennemslagskraft for denne typer enheder, at de ganske enkelt ikke er simple nok at bruge for den almindelige brugere."

Jeg kunne dog også forestille mig en anden alternativ forklaring; nemlig den, at nogle brugere med en vis grad af sund fornuft også besidder en vis grad af sund skepsis overfor, om ikke det såkaldt "smarte" måske er lidt for smart i nogle tilfælde?

De færreste kan have undgået at høre om teknologiens bagsider, fx om 5G's risici, hemmelige optagelser af billeder og lyd og i sidste ende udmøntet i total overvågning af menneskeheden som i Orwells 1984 for blot at nævne nogle få "bivirkninger".

Fænomenet er ikke nyt, men teknologien er. Jeg havde engang en gammel skolekammerat, der senere blev cand.mag. i filosofi. Han havde fået et job i et firma, der tjekkede skyldneres privatliv ala Ribers med både lovlige og ulovlige metoder. Han ringede fx til naboer og bekendte under falsk identitet og fik alverdens oplysninger ud af de naive sladrehanke, som troede de snakkede med familie, venner osv.

Hvor arbejdede den og den? Hvornår gik de på arbejde? Kom hjem? Stod op? Gik i seng osv. osv. Og andre helt private oplysninger helt ned i de mindste detaljer, som firmaet så kunne sætte sammen og bruge i deres efterforskning.

Så selv om de tror sig selv uskyldige, var disse sladrehanke medvirkende i en ulovlig handling uden at vide det eller tænke over det. Der er altid mindst én sladrehank i din nærhed. Små almindelige mennesker blottet for kritisk sans. De har hørt om verdenskrige, folkemord, kz-lejre, terrorisme, tortur og andre  afskyeligheder, men tror stadig at alle skyer er lyserøde. Fordi de VIL tro det.

Vis en idiot en kattekilling og sig "Er den ikke sød?", og 2 minutter efter melder idioten sig ind i en religiøs sekt, for nu har idioten fundet Gud og alt er godt og intet ondt skal vederfares idioten. Idioten er ude af stand til at se det kæmpespring, der er mellem en sød kattekilling og at blive fanatisk Ole Kukøje i en knald-i-låget sekt.

Overraskende få bruger smart home-enheder i Norden (mobil.nu)
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Guests Se dropdown menu
Guest Group
Guest Group
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (1) Tak(1)   Citér Guests Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 09 Dec 2019 kl. 16:29
hvad undersøgelsen bygger på er ikke klart
undersøgelsen er heller ikke til at finde så fred være med detSleepy
Til top
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 30306
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Sendt: 09 Dec 2019 kl. 16:45
Ja. Undersøgelsen er åbenbart godt gemt af vejen. Kunne kun finde noget om smartphone på deloitte.com
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.141 sekunder.