Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Tips til... > Linux og andre styresystemer
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Pas på sms-virus i aften
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Pas på sms-virus i aften

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Admin Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Sydfyn
Status: Offline
Point: 4028
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Admin Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Pas på sms-virus i aften
    Sendt: 31 Dec 2008 kl. 14:04

Mobilvirus kan sætte prop i nytårs SMSerne

Ny virus, der angriber SMS funktionen i smartphones, så man ikke kan modtage SMSer, spreder sig netop nu. SMS virussen er blevet døbt ”SMS Curse of Silence” og kan sætte en stopper for de mange nytårshilsener til venner og bekendte i nat.

København, den 31. december 2008 – Den nye SMS virus er en såkaldt Denial-of-Service exploit og angriber de populære Symbian OS-baserede modeller. Exploiten ødelægger SMS funktionen og stopper indgående SMS beskeder.

En Denial-of-Service exploit dækker over, at den it-kriminelle sender en eller flere særligt formaterede SMSer (alt efter telefonmodel) til den ønskede smartphone. ”SMSerne” smadrer smartphonens SMS system, mens alle telefonens andre funktioner forbliver intakte. På ældre modeller vil man ikke kunne se, at man er ramt af virussen, men på de nyere modeller kan man opleve, at SMS ikonet blinker konstant, som om der ikke er mere plads i telefonens hukommelse, umiddelbart efter man er blevet angrebet.

Den gode nytårsnyhed for smartphoneejere, er at it-sikkerhedsfirmaet F-Secures Mobil Security løsning beskytter imod og kan fjerne den nye SMS virus. F-Secures mobilantivirusløsning kan fås til alle berørte smartphonemodeller og en gratis syv dages testversion kan downloades direkte til telefonen på http://campaigns.f-secure.com/mobile-security/index.html

Samu Konttinen, Vice President for Mobile Business Unit ved F-Secure forklarer: “At udføre angrebet kræver ikke alverdens tekniske kunnen og netop derfor er der en risiko for, at denne virus kan blive et problem. Vi har allerede lavet en sikkerhedsopdatering til denne trussel til vores F-Secure Mobil Security kunder.”

Den nye smartphone virus blev opdaget og døbt ”SMS Curse of Silence” af Tobias Engel ved den 25. Chaos Communication Congress, den 30. december 2008. F-Secure vil gerne takke Tobias Engel for hans samarbejde i forbindelse med hans opdagelse.

De berørte smartphones modeller er UIQ telefoner og S60 2nd Edition Feature Packs 2 og 3, 3rd Edition og 3rd Edition Feature Pack 1. S60 3rd Edition Feature Pack 2 eller 5th Edition telefoner er ikke i fare.

For mere information om den nye SMS smartphones virus besøg venligst www.f-secure.com/weblog

[Pressemeddelelse]

Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.328 sekunder.