Nettips.dk Hjemmeside
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Nye indlæg Nye indlæg RSS Feed - Halleluja
  Alm. spørgsmål Alm. spørgsmål  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Halleluja

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se dropdown menu
Staff
Staff
Avatar

Oprettet: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 26045
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte link til dette indlæg Emne: Halleluja
    Sendt: 15 Maj 2019 kl. 13:21
Nypuritanisme og krænkelseskultur hærger vor verden som den spanske inkvisition. Alt, hvad der ikke passer jomfrunalske grædekoner og selvudnævnte smagsdommere, skal jævnes med jorden.

Små krusninger på overfladen af en vandpyt blir forstørret til tsunamier. Ord, som i gamle dage blev set på med et lille smil, skal nu udryddes og tilintetgøres med vold og magt. Men det må ikke kaldes 'tilintetgørelse', 'magtmisbrug' eller 'censur'. Næeh, det er bare 'ændringer' og 'tilpasning'.

Snart kommer turen vel til ord som 'ytringsfrihed', 'tolerance', 'forståelse' og andre håbløst forældede ord?

Nyeste eksempel på inkvisitionen:

Børnerim uden 'hottentot': Gyldendal fjerner klassiske rim fra kendt forfatters værk | Bøger | DR

".. ændringer er lavet i respekt for værket, men også for at tilpasse sig læserne i 2019, hvor tonen er en anden, end da rimene blev skrevet"
 
"ændringer"? Nej - regulær og brutal fjernelse af ord med hud og hår. Intet ord er "ændret".

"respekt for værket"? Nej - hverken respekt for værket eller forfatteren. Har forfatteren skrevet 'spade', skal det ikke "tilpasses" til 'graveredskab'.

"tonen er en anden, end da rimene blev skrevet". Ja, tonen er sikkert også en anden end i vikingetiden, bronzealderen og stenalderen. I bronzealderen blev det vel forbudt at sige stenøkse, for da blev økser lavet af bronze. Og i vikingetiden blev de lavet af jern. Mærkeligt at stenøkser stadig hedder stenøkser, ikke?

Hvad blir det næste? Hvad med H.C.Andersens eventyr, 'Den grimme ælling'? Hvorfor er ællinger grimme og skal diskrimineres i forhold til svaneunger? Nej vel? Fy for satan! UD mæ det eventyr! Hold da kæft hvor det er krænkende! Angry

Til Gyldendal og alle I andre smagsdommere på andres vegne: Spar os for jeres nedladende, bedrevidende og belærende tone. I er ikke vores forældre. Lad ungernes forældre selv afgøre, hvad deres børn må læse og eventuelt selv fortælle dem om forskellen på fortid og nutid.

I skal ikke "ændre" og "tilpasse" vores fælles historie. Racisme er stadig racisme, KZ-lejr stadig KZ-lejr og spade stadig en spade.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum-tilladelser Se dropdown menu

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.03
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.094 sekunder.