Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Led leder ledere ...
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Led leder ledere ...

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 23435
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Led leder ledere ...
    Sendt: 15 Sep 2018 kl. 04:41
Både it-giganter og vore folkevalgte politikere får en på frakken af Ingeniøren:

Facebook:

".. sammen med formidling af svindel og løgne samler Facebook gigantiske mængder data om vores netadfærd og vores fysiske færden for at skabe profiler af brugernes religiøse, seksuelle og politiske interesser. Op til 98 datapunkter på hver person anvender it-giganten, når den vil målrette annoncer til os. En dataindsamling, som vi ikke har givet et tilstrækkeligt samtykke til, og som med al tydelighed viser, at Zuckerberg ikke bare stiller en teknologisk platform til vores rådighed – han går ikke af vejen for at manipulere os, så vi står til rådighed for ham."

Google:

"Google er absolut ikke bedre. En omfattende undersøgelse foretaget af selskabet Cliqz viser, at trackere fra Google kigger med på seks ud af ti hjemmesider, når du surfer online. Og Google gemmer samtlige dine søgninger. Hvad kan de ikke sige om dig?

Nærmest endnu mere skræmmende er den grotesk fintmaskede profilering af brugernes færden, hvor lokationsdata sendes fra mobiltelefonen til Google mere end 14 gange i timen i snit, hvis den har browseren Chrome kørende. Og selv hvis man har forsøgt at deaktivere indsamlingen af lokation, kan det sagtens foregå alligevel, har nylige afsløringer påvist."

Jeg beklager, at Ingeniørens artikel er en uge gammel, men den har jo ikke mistet sin aktualitet:

"Staten mister sin egen eksistensberettigelse, hvis den ikke længere kan beskytte borgerne mod kriminalitet, løgn og frihedsberøvelse. Hvis de folkevalgte ikke indser dette i tide, eroderer deres egen – og vores – platform."

Jeg beklager desuden, at Microsoft ikke er nævnt hverken i Ingeniørens artikel eller af undertegnede, og jeg måske dermed ikke lever op til eventuelle forventninger. Sorry ..

Leder: Staten må beskytte os mod løgn og svindel – også fra it-giganter | Ingeniøren
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.047 sekunder.