Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Software og hardware
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Microsoft Office mod LibreOffice - test
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Microsoft Office mod LibreOffice - test

 Besvar Besvar Side  12>
Forfatter
Besked
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3364
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Microsoft Office mod LibreOffice - test
    Sendt: 08 Jul 2018 kl. 22:18
IT-mediet ITPro har begået en artikel, hvor de holder Microsoft Office op mod den gratis kontorpakke, LibreOffice.

Artiklen er på engelsk, men håber i kan få lidt ud af den Smile

Til top
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 22964
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 09:39
I den noget kortfattede artikels sammenligning af Microsoft Office og Libre Office 6 er der 4 ud af 7 punkter, hvor Libre Office blir udråbt til "WINNER" og 3, hvor Microsoft går af med den ærefulde sejr.

Man kunne måske føje et punkt til, når det gælder prisforskellen, hvor Libre som bekendt er gratis, hvorefter resultatet ville være 5 - 3 til Libre.

Der mangler dog en sammenligning, der klart ville falde ud til Microsofts fordel - hvis den altså var med. Og måske er det ikke helt fair eller retfærdigt, at artiklen ikke engang nævner det. Jeg tænker på programmet Microsoft Publisher, der ialtfald i sin tid kunne anskaffes både isoleret for sig selv, men også som tilvalg til Microsoft Office en suite. Så vidt jeg kan se, har Libre intet alternativ til Publisher.

Det ville så give et samlet resultat på 5 - 4 til Libre.

Jeg må dog tilføje, at min erfaring med Publisher kan være forældet, da det er længe siden, jeg købte og beskæftigede mig med det. Jeg har ikke for vane at rose Microsoft, men ret skal være ret. Ialtfald dengang var Publisher uden sammenligning uovertruffent det bedste på markedet og brugt af majoriteten af skriftlige medier og journalister. Der var alternativer som Scribus, men det nåede ikke Publisher til sokkeholderne.

Jeg har stadig Publisher både isoleret og en suite (Office 2010), men ikke installeret, da jeg ikke har brug for det, og det bare ville fylde. Om jeg kan installere det/dem igen, er jeg ikke sikker på, da licensen kan være udløbet.

Jeg har også gamle versioner af Word og Works liggende til installation, dersom de af uransagelige grunde skulle blive nødvendige. Men ellers er Libre Office det eneste installerede på mine maskiner.
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3364
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 11:54
Det er korrekt - det er en meget kortfattet test. Men den viser dog én ting - at LibreOffice for alvor er begyndt at bide Microsoft Office i haserne.

Nu nævnes ikke, hvilken version af Microsoft Office, det er testet op mod LibreOffice. Men det er værd at nævne LibreOffice også indeholder muligheden for opbygning af databaser. Endda relations-databaser. Det koster ekstra hos Microsoft at få den ekstra mulighed.


Til top
Ralphus Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 26 Maj 2016
Status: Offline
Point: 3846
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Ralphus Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 13:20
https://jyllands-posten.dk/livsstil/digitalt/computer/ECE10382388/test-gratis-tekstprogrammer/
….
Computer

Test: Gratis tekstprogrammer

vh.
Ralphus

Til top
Admin Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Sydfyn
Status: Offline
Point: 3687
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Admin Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 13:29
Som tidligere ansat i et moderne kursuscenter har jeg efterhånden afleveret mange kurser i Word, Excel og PowerPoint, som er en del af Microsoft Office-pakken.
I perioder har jeg forsøgt at se om jeg fandt brugervenligheden lige så stor i alternative, gratis pakker, og min personlige konklusion er, at MS Office er den pakke, som jeg synes allerbedst om.

Derfor betaler jeg gerne et årligt abonnement på pakken, velvidende at jeg kunne bruge disse cirka 800 kroner til andet godt. Jeg befinder mig bare pokkers godt i MS Office og oplever sjældent begrænsninger i deres pakke.


Redigeret af Admin - 09 Jul 2018 kl. 13:29
Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3364
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 19:21
Det handler i bund og grund om, hvilken kontorpakke vi er vant til at anvende. Er du vant til at arbejde i Word's tekstbehandling og skifter til LibreOffice eller et andet produkt, skal du sandsynligvis lede efter funktioner, som sidder på rygraden, når det drejer sig om Microsoft kontorpakke.

Altså en subjektiv vurdering.

Når tante Anna skal sende fødselsdags-invitationer ud, kan det være fuldstændig ligegyldigt, hvilken tekstbehandler, der anvendes. Brevet skrives, og der trykkes på print-ikonet.

Tante Anna er almindelig bruger uden dybere indsigt i smarte funktioner. Hun er ligeglad med, om tekstbehandleren er i stand til at oprette formularer med mulighed for at skrive i felter. Hun er glad, blot for at kunne skrive sit brev.

Selvfølgelig kan LibreOffice mere, end blot at skrive og udprinte en tekst. Men det er nu stadig de færreste almindelige brugere, der har brug for alle funktioner i programmerne.

Selv anbefaler jeg LibreOffice til de folk, hvis økonomi ikke kan bære at købe Microsoft Office. Endnu har jeg ikke hørt nogen beklage sig over valget. Tværtimod.
Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3364
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 19:24
Bevæger vi os endnu længere ned ad stigen, så har Windows indbygget en stærkt reduceret tekstbehandler med navnet WordPad. Den blev, så vidt jeg husker, udviklet på baggrund af Word 2000 og kan sagtens erstatte mange af de små daglige gøremål. Selv indsætte billeder i teksten, kan klares i det lille program, samt den indeholder de mest basale formaterings-funktioner.
Til top
queen Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 10 Jan 2011
Sted: Randers
Status: Offline
Point: 878
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér queen Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 20:21
Ja, jeg er vant at bruge Wordperfect Thumbs Up der er ingen af ovennævnte der kan nå dette til knæhaserne Thumbs Down
Havde jeg ikke dette program så kunne Microsoft Office aldrig komme på tale - så ville jeg vælge LibreOffice uanset om MC også var gratis.

- altså efter min personlige mening Wink

Til top
Pomse Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 03 Maj 2015
Sted: Odense
Status: Offline
Point: 3364
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Pomse Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 20:55
Jeg anvender Notesblok. Så slipper jeg for at tage stilling til fed, kursiv, eller understreget tekst.

Al den teknik forvirrer min lille hjerne LOLLOLLOL
Til top
El Barsko Se drop down
Entusiastisk
Entusiastisk
Avatar

Medlem siden: 02 Dec 2007
Sted: Slangerup
Status: Offline
Point: 27656
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér El Barsko Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Sendt: 09 Jul 2018 kl. 21:18

Der er jo også Abiword: https://www.abisource.com/

Venlig hilsen El Barsko

Optimisten er ofte lige så forkert på den, som pessimisten...

men han har det sjovere.
Til top
 Besvar Besvar Side  12>
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.047 sekunder.