Print side | Luk vindue

Halleluja

Udskrevet fra: Nettips.dk
Kategori: Andet
Forum navn: Alt muligt
Forum beskrivelse: Alt mellem himmel og jord. Ordet er frit. Det kræver dog en ordentlig tone, ikke?
Web-adresse: https://www.nettipsforum.dk/forum_posts.asp?TID=37293
Udskrevet den: 19 Sep 2019 kl. 19:05
Version: Web Wiz Forums 12.02 - http://www.webwizforums.com


Emne: Halleluja
Indlæg fra: Prutterhunden
Emne: Halleluja
Posteringsdato: 15 Maj 2019 kl. 13:21
Nypuritanisme og krænkelseskultur hærger vor verden som den spanske inkvisition. Alt, hvad der ikke passer jomfrunalske grædekoner og selvudnævnte smagsdommere, skal jævnes med jorden.

Små krusninger på overfladen af en vandpyt blir forstørret til tsunamier. Ord, som i gamle dage blev set på med et lille smil, skal nu udryddes og tilintetgøres med vold og magt. Men det må ikke kaldes 'tilintetgørelse', 'magtmisbrug' eller 'censur'. Næeh, det er bare 'ændringer' og 'tilpasning'.

Snart kommer turen vel til ord som 'ytringsfrihed', 'tolerance', 'forståelse' og andre håbløst forældede ord?

Nyeste eksempel på inkvisitionen:

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/boernerim-uden-hottentot-gyldendal-fjerner-klassiske-rim-fra-kendt-forfatters?app_mode=true" rel="nofollow - Børnerim uden 'hottentot': Gyldendal fjerner klassiske rim fra kendt forfatters værk | Bøger | DR

".. ændringer er lavet i respekt for værket, men også for at tilpasse sig læserne i 2019, hvor tonen er en anden, end da rimene blev skrevet"
 
"ændringer"? Nej - regulær og brutal fjernelse af ord med hud og hår. Intet ord er "ændret".

"respekt for værket"? Nej - hverken respekt for værket eller forfatteren. Har forfatteren skrevet 'spade', skal det ikke "tilpasses" til 'graveredskab'.

"tonen er en anden, end da rimene blev skrevet". Ja, tonen er sikkert også en anden end i vikingetiden, bronzealderen og stenalderen. I bronzealderen blev det vel forbudt at sige stenøkse, for da blev økser lavet af bronze. Og i vikingetiden blev de lavet af jern. Mærkeligt at stenøkser stadig hedder stenøkser, ikke?

Hvad blir det næste? Hvad med H.C.Andersens eventyr, 'Den grimme ælling'? Hvorfor er ællinger grimme og skal diskrimineres i forhold til svaneunger? Nej vel? Fy for satan! UD mæ det eventyr! Hold da kæft hvor det er krænkende! Angry

Til Gyldendal og alle I andre smagsdommere på andres vegne: Spar os for jeres nedladende, bedrevidende og belærende tone. I er ikke vores forældre. Lad ungernes forældre selv afgøre, hvad deres børn må læse og eventuelt selv fortælle dem om forskellen på fortid og nutid.

I skal ikke "ændre" og "tilpasse" vores fælles historie. Racisme er stadig racisme, KZ-lejr stadig KZ-lejr og spade stadig en spade.


-------------
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

http://www.nettipsforum.dk/topic20485_post127616.html" rel="nofollow - Nettips BrugervejledningPrint side | Luk vindue

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.02 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2019 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net