Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Tips til... > Sikkerhed
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - Teknisk ambivalens
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

Teknisk ambivalens

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 23435
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: Teknisk ambivalens
    Sendt: 05 Sep 2018 kl. 14:15
Efter læsning af følgende artikel er det uundgåetligt ikke at sidde tilbage med ambivalente følelser. På den ene side er pointen både acceptabel og logisk, på den anden side ..

Måske de studerende på DTU også skulle lære at fremstille atomvåben og dermed lære at tænke som dagens både legale og illegale producenter af disse våben?

Havde russerne under den kolde krig ikke lært sig dette håndværk, kunne krigen måske været gået hen og blevet en tand for varm? Men da begge parter - USA og Sovjetunionen - kunne udrydde hinanden på meget kort tid, holdt det dem fra at trykke på de røde knapper.

I dag er situationen langt fra den kolde krigs relative sikkerhed. Atomvåbnene er blevet spredt udover vor klode, er snart hvermands eje og Dr. Strangelove har formeret sig selv til utallige galninge med korte lunter.

Hvis vi modererer citatet ("Hackere tænker ofte skævt og lidt ud af boksen for at finde sikkerhedshuller. Hvis vi skal blive bedre til at forsvare os mod cyberangreb, skal vi lære de studerende at forstå, hvordan en hacker tænker") en smule, vil pointen få en langt mindre betryggende og langt mere uhyggelig ambivalens:

Atomare lande tænker ofte skævt og lidt ud af boksen for at finde sikkerhedshuller. Hvis vi skal blive bedre til at forsvare os mod atomangreb, skal vi lære de studerende at forstå, hvordan atomare lande tænker.

Fagre nye verden ..

Studerende på DTU kan nu lære at tænke som en hacker | Version2
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.043 sekunder.