Nettips.dk Websted
Forum start Forum start > Andet > Alt muligt
  Aktive emner Aktive emner RSS Feed - The Sound Of Mars
  FAQ FAQ  Søg i forum   Begivenheder   Opret ny bruger Opret ny bruger  Log ind Log ind

The Sound Of Mars

 Besvar Besvar
Forfatter
Besked
Prutterhunden Se drop down
Staff
Staff
Avatar

Medlem siden: 14 Okt 2007
Sted: Frederiksberg
Status: Offline
Point: 23614
Indlæg funktioner Indlæg funktioner   Tak (0) Tak(0)   Citér Prutterhunden Citér  BesvarSvar Direkte Link til dette Indlæg Emne: The Sound Of Mars
    Sendt: 08 Dec 2018 kl. 07:09
Det er ikke nogen overraskelse, at der er lyd på Mars, men "Det er første gang i historien, at der er optaget lyd fra en anden planets overflade", så man kan da sætte et kryds i kalenderen, hvis man nu har lyst til det.

Som der står, jubler NASA, hvilket måske er lidt overdrevent, når lyd kun er at forvente. Hvorfor skulle man ellers udstyre et rumfartøj med mikrofoner? Men det er sæføli en historisk begivenhed, at lyd på en anden planet er optaget for allerførste gang.

Ude i det (næsten) tomme rum er det meningsløst at udstyre fartøjer med mikrofoner, da lyd ikke forekommer i vakuum. Man kan dog optage elektromagnetisk stråling som lys og radiobølger. Kunne man ikke det, havde vi ikke kunnet følge fx Armstrong sætte fod på Månen.

At der overhodet er mikrofon på den nyligt landede InSight, skyldes at dens formål først og fremmest er at registrere seismologiske bølger i Mars' undergrund. Lyden af disse bølger er meget dybe, så for at vi mennesker skal kunne høre dem, må lyden op i højere oktaver.

Er det så Beethovens 'An die Freude', man kan høre, eller en diskussion mellem små grønne marsmænd om de lokale færdselsregler? Nej, sæføli ikke. Svaret blæser i vinden. Men vil du absolut lytte til den optagede lyd, der såmænd kun lyder som vinden blæser, kan du høre den i linket.

NASA jubler: Fartøj sender lyd hjem fra Mars | Teknologi | DR 


Redigeret af Prutterhunden - 08 Dec 2018 kl. 07:12
PRUTTERHUNDEN - hurtigere end lyset!

Nettips Brugervejledning
Til top
 Besvar Besvar
  Del emne   

Skift forum Forum tilladelser Se drop down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

Denne side blev genereret på 0.047 sekunder.